Методи
Важна част от програмите за контрол на теглото е отчетността. Техники като ежедневното претегляне и воденето на дневник, в който се записва количеството и вида на приетата храна, както и количеството и вида на физическата активност, могат да бъдат полезни за поддържане на теглото.
Диетотерапията е медицински метод за лечение на различни заболявания, в това число за лечение на наднормено тегло и затлъстяване. Основната цел е да се модифицира хранителния режим по начин, който води до отрицателен енергиен баланс, за да се постигне и поддържа здравословно телесно тегло. Най-подходящата диета за справяне със затлъстяването е
Поведенческата терапия се счита за необходим компонент на всяко адекватно лечение на затлъстяването. Основната цел е да се променят хранителните навици и нивото на физическа активност на хората. Акцентът е върху промяната на поведението, като по този начин се постига отрицателен енергиен баланс и последваща загуба на тегло.
Съществуването на връзка между храната, която човек консумира и неговото здраве е известно на хората от дълбока древност. Още тогава те са забелязали също, че тази връзка е сложна и много различна при различните индивиди. Усиленото търсене на "перфектната диета" през последните няколко десетилетия само затвърди убеждението, че няма "перфектна диета", която да е здравословна за всички.
Но защо? Та нали всички сме от вида Homo sapiens и 99,9% от информацията в нашия геном е еднаква!
Височината (ръст) е важна антропометрична мярка, която намира широко приложение в практиката. Използва се за оценка на хранителния статус - недохранване или затлъстяване, при оценката на телесния състав, за изчисляване на базовата метаболитна скорост ...
Физиологичните състояния, които участват в хомеостатичната регулация на хранителния прием при хората са глад, засищане и ситост. Физическият глад настъпва бавно, като постепенно нараства интензивността на усещането за дискомфорт, което от своя страна е съпроводено с нарастване на мотивацията за хранене. При нормални условия приемът на ...
Методът Евродиет е с повече от 30 годишен научен опит. Разработката на храните отнема 10 г. и освен множество лекари, диетолози и психолози в разработването им участват и готвачи с звезди Мишлен, за да бъде диетичния продукт максимално вкусен. Това също осигурява и дълготрайното спазване на режима, като към момента на българския пазар се предлагат над 100 продукта. Еurodiet храните включват широк спектър от продукти с разнообразни вкусови качества, консистенция и
форма, осигуряващи удобство и комфорт при спазване на режима.