Loading...

Body Weight CoachПрактика

Присъединете се към нас!


azzzz5_770x0_scale_478b24840a

Идеята  за този  сайт се роди като естествен резултат от дългогодишната ми работа в помощ на хората, желаещи да подобрят храненето си, да повишат двигателната си активност и физическата си годност, да постигнат и поддържат оптимално телесно тегло. Години, през които виждах на практика огромното разнообразие от комбинации на причини, рискови фактори, затруднения и ограничения, с които трябва да се справят хората, тръгнали по своя път към по-ниско телесно тегло и по-добро здраве. Виждах щетите, които нанася принципно вярната, но свръхопростена концепция за "отрицателен енергиен баланс". Виждах усилията, страданията, обезценяването на изключителни постижения, само защото не отговарят на непостижимо високите стандарти, наложени от медиите , модата, доминиращата здравна парадигма и "Weight loss" индустрията.

 През всички тези години търсех отговори в обучения, учебници, научни статии; научно-изследователски проекти. Днес знам, че въпреки огромния напредък в научното познание, все още има много въпроси, които не са намерили своя отговор. Знам също, че няма начин да открием отговорите и да помогнем на хората, живеещи със затлъстяване, ако не обединим усилията на специалистите, работещи в различни научни области. Знам още, че разполагаме с впечатляващо голямо разнообразие от диагностични и терапевтични инструменти и методи, но всеки от тях работи само при малък процент от засегнатите лица, което налага необходимостта от персонализиране на препоръките за превенция и лечение на наднормено тегло.

Този сайт има за цел да предоставя полезна, базирана на научни доказателства информация и възможност за контакт както за специалистите от различни научни дисциплини, изучаващи специфични аспекти на проблемите, свързани с регулацията на телесната маса, така и за хората, засегнати лично и търсещи информация и/или решения за себе си или за своите близки.

Като автор и собственик на сайта  BODY WEIGHT COACH отправям официална покана към всички специалисти, в чието професионално поле попадат темите хранене, хранителни нарушения, физическа активност, регулация на телесното тегло. Ако желаете да подкрепите тази инициатива. бихте могли да го направите като ни предоставите за безплатно публикуване:

  • информация за Вас и Вашата практика, както и информация за контакт;
  • информация за Ваши научни публикации по темите "телесно тегло", "затлъстяване", "хранене", "физическа активност", "хранителни нарушения" и т.н.
  • информация за Ваши научни проекти, като по този начин можете да се възползвате от възможностите за набиране на желаещи за участие в тях.

 

д-р Боряна Палатова

Този сайт използва "бисквитки" (cookies), с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече.

Разбрах